A
házi bounty hozzávalói kb. 8 szelethez:
- 2 dl habtejszín,
- 50 g vaj,
- 85 g cukor,
- 220 g kókuszreszelék,
- 250 g tejcsoki,
- sütőpapír,
- díszítéshez kókusz
A
bounty gyártás folyamata:
A tejszínt a vajjal és a cukorral felolvasztjuk közepes hőfokon és folyamatosan kevergetjük, amíg szép folyóssá nem válik. Ekkor hozzáadjuk a kókuszt, alaposan összekeverjük és a sűrű masszát egy sütőpapírral borított felületre öntjük és kilapogatjuk, majd betesszük a hűtőbe néhány órára.
A megdermedt bounty alapot tetszés szerinti, bounty-hoz hasonló méretű darabokra vágjuk fel egy éles késsel, a sarkokat egy picit lekerekítjük és óvatosan felolvasztott tejcsokiba mártjuk, majd egy rácsra téve lecsepegtetjük a felesleges csokit róla. Érdemes kísérletezni az eszközökkel, a konyhai fogó, merítő "szerszámokkal", hiszen a meleg csokitól a kókuszdarab könnyen eltörik, ezért nagyon finoman, gyengéden kell bánni a leendő bounty szeletekkel. Bevallom, én volt, hogy kézzel tettem és vettem ki a csokifürdőből őket és bár mindenem csokis lett, de így biztosan nem tört el a darab. Miután egy kicsit pihent a rácson, díszítésképpen megszórhatjuk kókusszal, majd utána minél hamarabb tegyük vissza a hűtőbe megszilárdulni. Napokig eláll a hűtőben ez a tömör csokis kókusz csoda, érdemes kipróbálni.
Házi Snickers:
Házi Snikers
Hozzávalók (28*39 cm-es
tepsiben süti):
Tésztához:
8 tojásfehérje
400 g cukor
300 g őrölt dió
5 ek liszt
1 sütőpor
Karamellás krém:
20 (azaz 12+8) ek cukor
300 g apróra vágott
dió
250 g margarin vagy
vaj
8 tojássárgája
Tetejére csokimáz vagy reszelt
csoki
A tésztalap elkészítésével
kezdjük. A 8 tojás fehérjét 400
g cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 300 g őrölt diót, 5 ek
lisztet és a sütőport. Kivajazott tepsibe simítjuk és előmelegített 150 fokos
sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. Az
apróra vágott diót kissé pirítsuk meg (akár mikróban vagy serpenyőben). A 8
tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral habosra keverjük. 12 evőkanál cukrot
egy lábosban karamellizálunk majd hozzáadjuk a 300 g apróra vágott diót, a 250 g margarint illetve a
cukros tojássárgákat. Nagyon lassú tűzön 4-5 percig kevergetjük, éppen csak
forrjon. A még langyos krémet kenjük rá a tésztalapra.
Tetejére olvasszunk csokoládét
vagy akár reszelhetjük is rá. Édesanyám kb. 200 g étcsokoládét olvaszt és
3-4 evőkanál vizet és ugyanennyi olajat ad hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése